formula-e-drivers.jpg

A DS Virgin Racing versenyzői tevékenységéről

A DS Virgin Racing a Formula E-ben a Formula E FIA bajnokság - a világ első teljes elektromos versenyautók versenysorozata - egyik alapító és vezető csapata

Alex Tai által vezetett és a Virgin márka tulajdonosa Richard Branson által állandó jelleggel támogatott csapat a DS Automobiles francia luxusautó gyártóval működik együtt. A közös cél az innovációk felgyorsítása.

A csapat üzleti központja Londonban van, míg a üzemelési osztály egy új, csúcsfelszerelésű központban székel Silverstone-ban. Mindkét rész szorosan kapcsolódik a francia Satory város DS Automobiles márkájához, amely a PSA Group’s Centre of Excellence része.

Most, a negyedik szezon elején a DS Virgin Racing még mindig a legsikeresebb csapat a versenyben. A 2014/2015-ös szezon kezdete óta a csapat lenyűgöző 467 pontot, öt győzelmet aratott, 13-szor állt a dobogóra, hat position helyről startolt, öt leggyorsabb köridőt futott, és kilencszer nyerte el a Formula E rajongói díjat (FanBoost). És mindezt mindössze 33 versenyen! A DS Virgin Racing egyike azon három csapatnak, amelyek eddig minden szezonban megnyerték a Formula E-t.

A Virgin Group vezető nemzetközi befektetési csoportot képvisel, és a világ egyik legelismertebb márkája. Sir Richard Branson 1970-ben azzal az ötlettel állt elő, hogy céget alapít. Azóta a Virgin Group sok sikert ért el számos iparágban, beleértve a mobiltelefonokat, az utazást, a közlekedést, a pénzügyi szolgáltatásokat, a szabadidős tevékenységeket, valamint az egészségügyet és gyógyfürdőket.

Bővebb információt a  www.ds-virginracing.com oldalon talál.

 

HOMAS CHEVAUCHER

Amikor a DS Automobiles és a Virgin Racing 2015 júniusában egyesültek, hogy létrehozzák a DS Virgin Racing-et, az volt a fő cél, hogy a DS Performance kutatói és fejlesztői kapacitása össze legyen vonva és összeforrjon az olyan emberek által befolyásolt versenyzői csapat szervezési és kommunikációs készsége, mint amilyen a Sir Richard Branson. A csapatvezető Alex Tai és a DS Performance igazgatója Xavier Mestelan Pinon vezetésével a csapatnak sikerült megfelelően kiegyensúlyozni a technológia és üzemelés területét. Yves Bonnefont a DS Automobiles vezérigazgatója részére a márka és a FIA bajnokság köteléke természetes dolog. "Az olyan gyártónak, mint amilyen a DS, részt kell vennie valamilyen elsőosztályú motorsport kategóriában. Mi a Formula E mellett döntöttünk, mert jelenleg ez a legjobb sorozat, amely segít a márkánk népszerűsítésében és láthatóvá teszi az új technológiákban végzett munkánkat. Ha megfontoljuk a helyzetet, figyelembe vesszük a verseny résztvevőit, és a ránk váró versenyeket, teljesen világos, hogy pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell."

A kompakt formátumával (a tesztelések, a kvalifikáció és az ePrix egy napon zajlik - szerkesztői megjegyzés), és azzal, hogy a nagyvárosok központjában zajlik, és azzal is, hogy a elektromobilitást népszerűsíti, a Formula E az olyan avantgárd márka számára, mint a DS kiváló kommunikációs eszközzé vált. A márkának lehetősége nyílt arra, hogy a minőségét közvetlenül az ügyfelei ablaka alatt mutassa be. "Minden nap több új DS üzletközpontot és DS autószalont nyitunk meg világszerte" folytatja Yves Bennofont. "Hamarosan saját értékesítő központunk lesz a világ 200 legnagyobb városában, és aránylag rövid időn belül ezt a kapacitást megkétszerezzük. Ma már sokkal inkább szükség van arra, hogy a nagyvárosokban szervezett innovatív promóciókkal szilárdítsuk a márkánk pozícióját , és a Formula E ehhez kétség kívül a legjobb eszköz."

resizer-video.png