formula-e-zavody.jpg

Versenyek

2017. december 2. és 3. - HONG-KONG (Kína) Peking 2014 (az első ePrix) és 2015 után a versenyt már másodszor  szervezik meg Hongkongban. Ebben a szezonban egy helyett két ePrix verseny kerül megrendezésre. Mivel a DS márka a kínai piacon erősen felfelé tör, rengeteg kínai rajongóra lehet számítani.

hongkong.png
Előző győztes Sébastien Buemi
Visa a leggyorsabb kör Felix Rosenqist
A verseny iránya Óramutató járásával megegyező

2018. január 13 - MARRAKESH (Marokkó) A Formula E már második évben rendez versenyt Afrikában. Moulay El Hassan semi-permanens pályáján tartják őket, pár percnyire Medinától. Ez a leghosszabb pálya ebben a szezonban (3 km / 2 mérföld), és az egyenes pályaszakasz végén az autók majdnem maximális sebességet érnek el (225 km/ó, azaz 140 m/ó).

marrakesh.png
Előző győztes Sébastien Buemi
Visa a leggyorsabb kör Loïc Duval
A verseny iránya Óramutató járásával ellentétes irányban

2018. február 3. - SANTIAGO (Chile) Itt a Formula E verseny először volt megrendezve. Chile fővárosa a versenypályát a a város központjába helyezte. A verseny rajtja a Santa Maria Avenue-n van, ezt követően áthalad a Mapocho River felett, és mielőtt a pilóták elérnék a Plaza Baquedano-t, visszafordulnak a rajtra. A pálya 12 kanyart tartalmazó útvonalának hossza 2,46 km/1,5 mérföld.

santiago.png

2018. március 3. - MEXICO CITY (Mexikó) Itt a Formula E versenyt már harmadik éve tartották meg. Amint az előző években is, a futam az Autódromo Hermanos Rodrígues pályán lesz, ahol mindig forró a hangulat. A múlt évben Mexico Cityben megnyitották a DS üzletközpontot, és a DS márka ügyfelei és rajongói (a mexikóiak imádják a motorsportot) egész biztosan nem fogják kihagyni a verseny megtekintését.

mex_english-03.png
Előző győztes Lucas di Grassi
Visa a leggyorsabb kör Sébastien Buemi
A verseny iránya Óramutató járásával megegyező

2018. március 17. - SÃO PAULO (Brazília) 

A brazilok, akárcsak a mexikóiak, a motorsport nagy rajongói, és ebben az évben az ePrix először zajlik az országuk területén. Az útvonal a város központjába, az Interlagos környékére visz. A brazil autópiac a legnagyobb Dél-Amerikában.


2018. április 14. - RÓMA (Olaszország) Egy másik új város a versenynaptárban. Itt lesz a szezon második leghosszabb versenypályája (2,84 km), 21 kanyarral. Az indulás és érkezés a híres Via Cristoforo Colombo-n lesz, és az autók a "Di Marconi" obeliszket fogják megkerülni, az olasz Civilizációs Palotával a háttérben.

fe_circuit_maps_season_4-09.png

2018. április 28. - PÁRIZS (Franciaország) A DS számára a szezon csúcsa. A párizsi verseny a Les Invalides-on (Invalidusok) zajlik, pár percre a DS World-től az I. Ferenc utcán, Párizs egyik ikonikus helyszínén. A francia piac képezi az értékesítési volumenével a DS legnagyobb részesedését, így a márka ezen a hétvégén igyekszik a lehető legtöbb rajongót, ügyfelet és vendéget Párizsba vonzani.

paris_english-04.png
Előző győztes Sébastien Buemi
Visa a leggyorsabb kör Sam Bird
A verseny iránya Óramutató járásával megegyező

2018. május 19. - BERLIN (Németország) Az E Formula visszatér a történelmi Tempelhof repülőtérre. A versenypálya jól látható. Könnyen megkülönböztethető, mert makadámon vezet. Felülete durvább, mint más versenypályáké. Németország a DS egyik fontos piaca, a márka itt jól meg van alapozva.

app_berlin.png

2018. június 10. - ZÜRICH (Svájc) Ez a verseny történelmi esemény lesz Svájc számára. Az utolsó futamok ebben az országban 1955-ben kerültek megrendezésre (a DS nagyon jól emlékszik erre az évre). 2015-ben a kormány megváltoztatta az adott törvényt, és lehetővé tette a versenyek szervezését az versenypályán, de csak az elektromobilokra. A Formula E elsőként fogja kihasználni a törvénymódosítást.

app_berlin.png

2018. július 4. és 15. - NEW YORK (USA) Mint 2016-ban, mindkét ePrix rendezvény a Red Hook-ban kerül megrendezésre, kilátással a Manhattanre és a Szabadság-szoborra. Ez egy egyedülálló motoros hétvége egy gyorsan változó helyszínen, amely összhangban van a DS Automobiles avantgárd értékeivel, amikor visszaemlékezünk 2017-re és Sam Birdre a DS színeiben.

nyc.png
Előző győztes Sam Bird / Sam Bird
Visa a leggyorsabb kör Maro Engel / Daniel Abt
A verseny iránya Óramutató járásával megegyező

2018. július 28. és 29. - MONTREAL (Kanada) A Formula E verseny itt is másodszor lesz megrendezve. A versenypályát a városközpontba helyezték, amely imádja az ilyen típusú rendezvényeket. A Latin-negyed és a Rádió-Kanada körzetében vezet és rendkívül népszerű a versenyzők körében. Az EPrix Montrealban az egész szezon után egy nagyszerű zárást jelent majd.

resizer-video.png